Mestdagh Artisan – ambachtelijke vriesverse producten

Croquette Carcasse

Croquette Carcasse apéro petit met saus en blaadjes

A cooperation of tradition & craftsmanship

Mestdagh Artisan ontwikkelde samen met topslager Hendrik Dierendonck een premium kroket. De basis is een sublieme marbré de boeuf, gemaakt met zorgvuldig geselecteerd vlees van het West-Vlaams Rood Rund.

Het eersteklas vlees wordt gepekeld en daarna traag gegaard in bruin tripelbier Gulden Draak op smaak gebracht met pittige mosterd.

De smeuïge vulling is gemaakt van de jus en het vlees dat met de hand tot draadjes getrokken wordt.

Het resultaat is een rijk gevulde kroket met een krachtige vleessmaak die dankzij de natuurlijke chapelure een volmaakt krokante beet heeft.

A cooperation of tradition & craftsmanship

Mestdagh Artisan ontwikkelde samen met topslager Hendrik Dierendonck een premium kroket. De basis is een sublieme marbré de boeuf, gemaakt met zorgvuldig geselecteerd vlees van het West-Vlaams Rood Rund.

Het eersteklas vlees wordt gepekeld en daarna traag gegaard in bruin tripelbier Gulden Draak op smaak gebracht met pittige mosterd.

De smeuïge vulling is gemaakt van de jus en het vlees dat met de hand tot draadjes getrokken wordt.

Het resultaat is een rijk gevulde kroket met een krachtige vleessmaak die dankzij de natuurlijke chapelure een volmaakt krokante beet heeft.

Croquette Carcasse en Mestdagh Artisan logo met rundskop

Het geheim van dit topproduct is de ambachtelijke marbré de boeuf. Een klassieker uit de Franse keuken waarvoor Hendrik Dierendonck zijn eigen recept ontwikkelde. Het nekstuk van het rund gaart in de oven op lage temperatuur tot het in stukjes uit elkaar valt. Daarna wordt het tot draadjes getrokken. Door het vlees vooraf een nacht te pekelen wordt het extra mals en smaakvol, met behoud van zijn dieprode kleur.

Tweede geheim ingrediënt: Gulden Draak, een donker robijnrode tripel met hergisting op fles van Brouwerij Van Steenberge. Het authentieke bier met toetsen van karamel, gebrande mout en koffie versterkt de authentieke vleessmaak van de kroket en zorgt tegelijkertijd voor een friszuur bittertje. 

 

Een puur product van Belgische bodem gemaakt met 100% natuurlijke producten:

  • West-Vlaams Rood rund van eigen kweek
  • Authentieke tripel Gulden Draak
  • Artisanale rundsbouillon
  • Luikse perenstroop & pittige mosterd
  • Verse eitjes & natuurlijk broodkruim

Het geheim van dit topproduct is de ambachtelijke marbré de boeuf. Een klassieker uit de Franse keuken waarvoor Hendrik Dierendonck zijn eigen recept ontwikkelde. Het nekstuk van het rund gaart in de oven op lage temperatuur tot het in stukjes uit elkaar valt. Daarna wordt het tot draadjes getrokken. Door het vlees vooraf een nacht te pekelen wordt het extra mals en smaakvol, met behoud van zijn dieprode kleur.

Tweede geheim ingrediënt: Gulden Draak, een donker robijnrode tripel met hergisting op fles van Brouwerij Van Steenberge. Het authentieke bier met toetsen van karamel, gebrande mout en koffie versterkt de authentieke vleessmaak van de kroket en zorgt tegelijkertijd voor een friszuur bittertje. 

Croquette Carcasse kan als hapje of voorgerecht geserveerd worden en is verkrijgbaar in verschillende formaten:

Verkrijgbaar voor ondernemer en particulier.

Interesse of stalen opvragen?

Verkooppunten

Contacteer ons

Contacteer ons

Verkooppunten