Mestdagh Artisan – ambachtelijke vriesverse producten

Ons verhaal

Onze unieke waarden

Bij Mestdagh zijn we gepassioneerd door ons vak. We doen de dingen nu eenmaal graag goed. Omdat we weten dat je dat proeft.

USP, zegt je dat iets? Het staat voor unique selling point. Kan ook in het meervoud. Als het er meer zijn. USP’s, unique selling points.

Dat zijn die unieke eigenschappen waarmee producten zich onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

Of simpel, het zijn de redenen waarom je voor onze producten kiest en niet voor die van concurrenten.

De voedingswereld is een drukke wereld, ook die van de vriesverse voeding. Duizenden producten schreeuwen om aandacht, en elke dag komt er wel wat nieuws op de markt. Maar wij van Mestdagh, wij liggen daar niet wakker van. Al meer dan 40 jaar lang maken wij vriesverse producten van topkwaliteit. En we weten dat we daar goed in zijn. Omdat we trouw blijven aan de waarden waar we in geloven. De waarden die het verschil maken. Onze USP’s dus..

Onze recepten gaan we je niet verklappen. Maar wel onze unieke waarden. Het zijn er vier. Enfin, er zijn er wel meer. Maar deze vier zijn de belangrijkste.

Medewerker maakt ijsdesserten en patisserie
Medewerker versiert een ijsdessert

Onze unieke waarden

Medewerker maakt ijsdesserten en patisserie
Medewerker versiert een ijsdessert

Bij Mestdagh zijn we gepassioneerd door ons vak. We doen de dingen nu eenmaal graag goed. Omdat we weten dat je dat proeft.

USP, zegt je dat iets? Het staat voor unique selling point. Kan ook in het meervoud. Als het er meer zijn. USP’s, unique selling points.

Dat zijn die unieke eigenschappen waarmee producten zich onderscheiden van andere vergelijkbare producten.

Of simpel, het zijn de redenen waarom je voor onze producten kiest en niet voor die van concurrenten.

De voedingswereld is een drukke wereld, ook die van de vriesverse voeding. Duizenden producten schreeuwen om aandacht, en elke dag komt er wel wat nieuws op de markt. Maar wij van Mestdagh, wij liggen daar niet wakker van. Al meer dan 40 jaar lang maken wij vriesverse producten van topkwaliteit. En we weten dat we daar goed in zijn. Omdat we trouw blijven aan de waarden waar we in geloven. De waarden die het verschil maken. Onze USP’s dus..

Onze recepten gaan we je niet verklappen. Maar wel onze unieke waarden. Het zijn er vier. Enfin, er zijn er wel meer. Maar deze vier zijn de belangrijkste.

Grondstoffen
Grondstoffen-met-een-verhaal

Voor ons begint alles bij de perfecte ingrediënten. Grondstoffen-met-een-verhaal, zo noemen wij ze ook graag.

En dus vind je in onze krokante garnaalkroketten enkel knisperend verse garnalen uit de Noordzee. Gernoazen, er zijn geen betere. En voor ons roomijs is alleen de lekkerste melk goed genoeg. Jersey-melk van Jersey-koeien. In onze patisserie ten slotte gaat topchocolade van Callebaut. Speculoos van Lotus. Of vanille uit Madagaskar.

Die zorgvuldige selectie van ingrediënten vinden wij bij Mestdagh heel gewoon. Voor ons is het de basis van perfecte bereidingen. Van vriesverse producten van topkwaliteit.

Kwaliteit
Lokale leveranciers zoals Callebaut chocolade
Kwaliteit

Er zijn ook de mensen achter onze grondstoffen, onze leveranciers. We werken het liefst met lokale partners. En kopen bij leveranciers en fabrikanten die we kennen. En vertrouwen. Want daar gaat het toch om? De korte keten, of een rechtstreekse band tussen producent en Mestdagh heeft onze voorkeur. Het is transparant en zorgt ervoor dat we zeker zijn van versheid en kwaliteit. Bovendien kunnen we voedselkilometers en verpakkingsafval beperken. En steunen we de lokale economie.

Recepten
Recepten

En dan zijn er onze recepten, uiteraard. Ze zijn authentiek en dat willen we zo houden. En dus blijven we ambachtelijk bouillon trekken. En binden we onze sauzen en vullingen met kakelverse eitjes. En nooit, maar dan ook nooit met lucht of water.

Vakmanschap
Vakmanschap

Koken is een kunst. En een kok is een kunstenaar. Wist je dat alle koks en patissiers uit ons team klassiek geschoold zijn? Het zijn vakmensen die hun metier door en door kennen. En die kennis, die vakkennis, die is goud waard. En maakt een topproductie mogelijk.

previous arrow
next arrow

Vriesvers

Vriesvers, het woord zegt precies wat het is. Het is diepgevroren en het is vers. We lichten dit graag even toe. Bij Mestdagh vriezen we onze producten heel snel na bereiding in. Zo snel dat we de pure smaken optimaal kunnen bewaren. En zo snel dat er geen verlies aan vitamines en  voedingswaarden optreedt. Dankzij die superkorte vriesperiode kunnen we een lange houdbaarheid garanderen en het gebruik van conserveringsmiddelen beperken. Langer en lekkerder genieten, daar gaat het om.

Hoe het begon

Hulp nodig?